10 november, 2009

Gemengde frontberichten

Dat een Duitse generaal het bombarderen van burgers in Kunduz "gepast" noemt is alweer niet meer verrassend - al is de politieke context waarin hij het doet er een waarin het woord "oorlog" niet mag vallen.
Het venijn van dit bericht zit in de staart: de leverantie van Israelische onbemande verkennings-/bombardementsvliegtuigen aan Duitsland, dat ze vervolgeens zal inzetten in Afghanistan. Ze kunnen 30 uur lang op 10 km hoogte vliegen, weidelijk als altijd boven een van de armste en kapotstgebombardeerde landen ter wereld (als u een andere overtreffende trap weet - zeg het maar).

Via No bases, dat ons ook vertelt over oefeningen van het Oosttimorese leger met het VS-leger. Het Oosttimorese leger onderwijst het VS-leger over guerrilla, de VS-genie zou klinieken voor eerstelijnsgezondheids- en tandheelkundige zorg opbouwen. Dat is meer dan ze in de VS zelf ooit zullen doen.

Oost-Timor - voor Fretilin heb ik ooit een benefiet-verjaardagsfeest georganiseerd.
Mijn geld terug, en ook dat van de Portugese arbeidersvereniging ART die had toegezegd de opbrengst te verdubbelen - we schrijven 1976. Destijds was Fretilin nog een Groot Communistisch Complot waartegen Indonesië via een door Ford en Kissinger persoonlijk goedgekeurde invasie een genocidaal stokje mocht steken.

This world's gone mad
hef ik aan met Bobby Darin (We didn't ask to be brought here).

Geen opmerkingen: