07 januari, 2009

Israel op zijn best


Zelfs Paxman verloor zijn geduld gisteravond tegen mannetje Regev - ik zei al bij voorbaat: O, Chamas cheeft vanuit die school cheschoten. En inderdaad, de lafbekken en oorlogsmisdadigers chadden zich verscholen tussen de vluchtelingen in de VN-school en het arme weerloze Israel moest zich natuurlijk wel verdedigen. 46 doden, want waar gehakt wordt vallen spaanders (ja hoor, die uitdrukking is ook langsgekomen dezer dagen). Toen Regev niets meer terug te zeggen had tegen Paxman zei hij: A la guerre comme à la guerre. Spreekt nog meer woordjes over de grens dan je zou denken.

Israel op zijn best. Max Blumenthal (ik veeg in gerustheid mijn voorhoofd af) presenteert het propagandakoor zo dat je er toch om moet schateren.
En mevrouw Livni die dagen achtereen heeft verkondigd dat het de mensen in Gaza aan niets ontbreekt wil nu wel een hulpcorridor openstellen.

Op de foto: zwaar bedreigde Israeli's wachten sidderend en bevend op de raketten uit de Gazastrook en kijken intussen hoe de humane interventie zich aan hun voeten ontrolt.

Geen opmerkingen: