14 juni, 2008

Plotseling bewoog hij - en toen nooit meer


De bezetters van Irak hebben een eigen website waarop zij bijhouden wat voor heldendaden zij verrichten. Verhelderende lectuur.
Hier is de kern van een verhaal over de overval op een terroristennest in Bi'aj (hun transcriptie), 130 km ten zuidwesten van Mosoel:

Surveillance of known AQI locations led Coalition forces to the target building, which contained a dozen bedrolls, stockpiled food, men’s clothing and other signs that it was a terrorist hideout. One man near the target building refused to comply with instructions to surrender, and when the force moved to clear the area, the man made a sudden and threatening movement. Perceiving hostile intent, Coalition forces engaged and killed the terrorist.


Dus slaapzakken - of zoiets als de beddekens uit het nieuwtestamentische opwekkingsverhaal, vermoed ik -, een voorraad voedsel en herenkleding werden aangetroffen, en verdere (!) evenwel niet nader gespecificeerde aanwijzingen dat het om een terroristenhuis ging. Vooral die niet nader toegelichte voorwerpen intrigeren. Het zullen evenwel geen bommen, kanonnen, raketlanceerinstallaties of geweren zijn geweest (met voor de zekerheid er op vermeld: Made in Iran, natuurlijk), want allicht zouden deze breed uitgemeten zijn.

En dan een man in de buurt van het huis, die niet op Engelstalig gebrul reageerde - ondenkbaar dat hij het niet zou verstaan! - en een verdachte gevaarlijke beweging maakte en dus uiteraard als terrorist doodgeschoten diende te worden, waarmee Al Qaeda een zware slag is toegebracht. Volkomen duidelijk.
Bron.

Dit oorlogsmisdadenapparaat houdt niet alleen zoals het betaamt keurig boek bij, het plaatst het ook nog apetrots op internet. Misschien moeten we het toch maar regelmatig lezen.
Tip: Jason Ditz, AntiWar Blog.

(Ik beken: ik heb een beddeken, slaapzakken zelfs, tamelijk vers en zelfs ingeblikt voedsel in voorraad, en niet te vergeten herenkleding. Ik vermeld ook een verrekijker, zogenaamd om naar vogeltjes te kijken, maar u weet wel beter. En een gasaansteker. Ik reken dan ook niet op clementie. Toegegeven: ik versta wel Engels, zelfs waarschijnlijk van Yankeesoldaten.)

De illustratie laat iemand zien die ook in Bi'aj is ingezet en er verder voor bedankt; van een site die nog hoop laat...

Geen opmerkingen: