02 juni, 2008

Een kijkje in het gesticht


Eerllijk gezegd: ik heb geen idee wie deze dame is. Zij heet Rachel Ray en ik begrijp dat zij kookprogrammma's presenteert op televisie in de VS. Hier maakt zij reclame voor buitengewoon smerig-vettig spul dat er uitziet als gebak en de nasmaak nalaat van zo'n drie zakjes patat van een slechte snackbar. Een keer gegeten, wat mij betreft blijft het erbij. (Het is het Amerikaanse equivalent van de oliebol, donut geheten. Oliebollen hoor je ook maar een dag in het jaar te eten).

Maar de dame is ontmaskerd als antisemitisch agente die de Verenigde Staten uitlevert aan de terroristen (opmerkelijk met zo'n voornaam, denk ik als naieve Nederlander, maar dat zal in de VS anders liggen, en ook in Engeland heten heel wat sjikses Rachel). Het sjaaltje dat zij om heur hals draagt doet namelijk denken aan een qufiyeh. Het gebrul over dhimmitude is niet van de lucht. Ik wil niet eens weten hoe die lui dit woord eigenlijk uitspreken.

De advertentie is braaf ingetrokken. De karavaan strompelt verder. Geloven we echt dat Barack Hussein Obama president mag worden, ook al heeft hij Wall Street achter zich?

Geen opmerkingen: