05 april, 2008

RG de 50-quidman heeft papieren te tekenen

Twee filmpjes van dierbare nummers die ik geregeld op RVZ gedraaid heb. Net als bij het vorige blok zag ik de clips voor het eerst toen ik ze op het net zocht.

Boys don't cry, I wanna be a cowboyDe oorspronkelijke versie kende ik niet of nauwelijks, en dat wil(de) ik ook zo houden. Maar als vrijgezel tegen wil en dank kon ik mij destijds goed inleven in de versie van Blancmange, die er iets moois met tabla's van maakten. Een jarentachtignummer dat ik op de drie formats van die tijd heb. In de LP-versie zingt het vouwenkoortje dat in de donut tussen vijf en acht uur optreedt ook nog even: It's a rich man's world. Collega's vonden het maar niets, een ABBA-cover. Hadden The Leather Nun nog niet gehoord...

De 7"-versie:


De 12".

Geen opmerkingen: