17 april, 2008

Hansje Brinkers spreekt tot het volk


Een dag van rare toevalligheden, waarop ik ook mijn eigen weblogarchief indook in verband met het Dienstweigeringsmanifest, en dit terugzag.
Gunst, dat heb ik toch maar geschreven - toen, vlak voordat Graves toesloeg.
Ja, het is zeer heilzaam om te zien hoe leeghoofdig en totaal stompzinnig de zogeheten volksvertegenwordigers m/v in een volksdemocratie als Amsterdam zijn. Maar het geldt natuurlijk ook niet alleen in Amsterdam. En het betreft niet alleen PvdA en GroenLinks, maar per ongeluk ben ik toch nog steeds geneigd het deze partijen zwaarder aan te rekenen. Zwetsen over slow sex en intussen oorlog laten voeren in Afghanistan, het rioolvolk achter Wilders en Verdonk naar de mond praten en intussen op grote schaal geld uitgeven dat via een eigen struikroversapparaat wordt afgeperst.
Klink ik als een libertarian? En wat dan nog?
Zappende langs de band kwam ik die mijnheer Herrema, of hoe heet-ie ook alweer, vanavond tegen op AT5. Totally clueless. De Noord-Zuidlijn ("die moet er beslist komen") blijkt weer eens extra te gaan kosten, nu 330 miljoen euro, en het onding gaat pas in 2015 rijden. Velen zullen het niet meer meemaken. Clueless Tjeerd zegt dat het komt doordat er ondergronds gewerkt wordt zonder de stad overhoop te halen.
Is nog nooit op het Stationsplein, het Rokin, de Vijzelgracht, de Ferdinand Bolstraat geweest.

Je zo als onwetende halvegare te kijk zetten en gewoon blijven zitten. Die wordt nog wel eens commissaris in plaats van Kok - of nee, zo gek zullen ze bij de Shell toch ook weer niet zijn (vroeg hij zich niet geheel zeker af).

Geen opmerkingen: