31 december, 2007

Preek

Op een plaat van Bobbie Gentry die ik blindelings kocht vanwege de aangekondigde versie van Less of me stond een nummer Sermon, dat tot mijn verrassing een terughoudende versie bleek te zijn van God's gonna cut you down, de finale van Johnny Cash.



Hoewel op zijn laatste album dit nummer wordt toegeschreven aan Johnny Cash is het een traditional, die volgens Arnold Rypens voor het eerst door het Golden Gate Jubilee Quartet op de plaat is gezet in 1946. Ook Elvis Presley was veel eerder dan JC, bij hem heet het Run on (1966). En bij Bobbie Gentry dus Sermon (1969).

Haar versie van Less of me bleek een duet met de schrijver/componist van het nummer, Glen Campbell. Ik ken het oorspronkelijk van de Everly Brothers, de solosingle van Glen Campbell - het origineel, 1965 - is ook heel mooi, eenvoudig zoniet kaal. Speurende in de schatkamer van YouTube kwam ik een televisieoptreden van Glen C. tegen met Jackie De Shannon, waarbij zij tweeën het samen zingen. Ook opmerkelijk, en de enige opname van dit duo, iets dergelijks is niet op een plaat terechtgekomen.



De tekst drukt een goed voornemen uit. Daar houden we het dus maar bij.

Geen opmerkingen: