29 december, 2007

Dansen op zijn Detroits met RG de 50-quidman


The Supremes hebben geen slechte singles op hun naam, zelfs niet onder hun schandelijk verhaspelde naam. Een enkele is doodgedraaid en kan ik simpelweg niet meer aanhoren - ook al niet omdat mijn onderbuurman die loeihard vele malen achter elkaar gedraaid heeft op de gekste tijdstippen - oehoehoehoehoeeeee om half vier 's nachts en nu bel ik toch echt de politie - maar er is er een die geen tophit is geworden (naast hun prachtige versie van Bring it on home to me) die er bovenuittorent.
Love is like an itching in my heart, de northern soulfan die het filmpje gemaakt heeft, wijdt het geheel aan Florence Ballard, die niet lang hierna de groep uitgewerkt is en aan lager wal geraakt overleden is.

Detroitenaar Donnie Elbert beriep zich er op dat hij de kern van de Motownsound beter kon benaderen dan Motown zelf. Als je zijn versies van I can't help myself en Where did our love go? hoort zou je hem haast gelijk geven. Maar al jaren daarvoor was hij aan de slag gegaan met Get ready van The Temptations. Zijn versie heeft een week mogen staan in de Big L Fab Forty. Het zou mij overigens niet verbazen als het orkest hetzelfde is als dat van Motown - stadgenoten tenslotte, en dat ze veel aan moonlighting deden weten we inmiddels.

Verder is het vooral bekend op de northern floor.

Geen opmerkingen: