12 december, 2007

Gemengde berichten voor bij het snooker


Een misvatting, van oudsher, die tekst op het spandoek. Misschien klopt het in het land dat Thomas Paine bedacht heeft, maar is dat er ooit gekomen? In dat land wil ik wel wonen...
Maar op de inspanning, juist van kerkelijke zijde, wil ik niet afdingen.

Sinds mijn dagen bij De Vrije Socialist - jawel mensen, ik ben redacteur geweest van de papieren versie! - en misschien ook nog wel eerder droomde ik van een zelfstandig persbureau in de Nederlandse taal. Een versie van Inter Press Service zou het nu lijken - en de Nederlandse tak is verdwenen, als ik het wel heb, juist in de dagen van Llink en internet. Op De Vrije en Antiwar.com staat wel eens iets (al dan niet vertaald) van IPS. Nu dus ook op News4all.net.

Maar daar zijn ook volop originele bijdragen te vinden. Van RG, de 50-quidman, bijvoorbeeld - ik had zoveel filmpjes van Harry & Paul bekeken dat ik mij vergiste: hier wordt niet gezegd dat U2 al 102 jaar bestaat. Dat maakt de opmerking in de staart mooi ondoorgrondelijk. (Die waarin Bono zichzelf God noemt heb ik nog niet teruggevonden, die zocht ik eigenlijk).

777. Als je die had zien rijden kon je dag niet meer stuk. Er heeft ook een motorwagen onder dat nummer in Amsterdam rondgereden, maar dat was een mislukking - zo'n puffende schuiver waarvan de deuren nauwelijks open wilden. Maar de bijwagen, ik word al blij bij de gedachte.
Magisch cijfer. Het thuisfront vreesde al lynchpartijen van boze U2-fans die mij zouden weten te vinden - nou zeg, zijn ze niet vreedzaam dan? en ben ik nou zo hard? - dus ik stopte "RG de 50-quidman" in de zoekmachine, om uit te komen op een site die Nederlandse weblogs spiegelt en in een hitlijst plaatst. Heb ik mij daarvoor ooit opgegeven? Met ruim twee jaar webloggen ben je al een pionier in deze branche. Enfin, op die spiegelsite, Blog50 geheten, sta ik ook op de hitlijst. Ben benieuwd hoe prijshoudend ik ben... (Op de lijst van persoonlijke weblogs sta ik 167, dat klinkt stukken populierder).

Geen opmerkingen: