09 december, 2007

Kijkt, miljoenen


Ben aan het nadenken wat ik ervoor zou kunnen doen - ben daartoe wel uitgenodigd. Met U2 trek je mij niet aan, wie wel nog? Op zich is het een uitdaging, de tamelijk grote wereld van rand- of (allang-)niet-meer-kerkelijken te verkennen. Het thuisfront had wat tips. Enfin: News4all.net dus, nieuws, opinie & spiritualiteit..

Zo te zien, maar dan in het Amerikaans-Engels, eveneens voor een groot publiek (tip: Jimmy Johnson).
Een animatiefilm waaruit de geest van Vance Packard spreekt, met bijbehorende tips hoe het anders kan, bewust consumeren en produceren.
Ik moet zeggen dat ik het helemaal gevolgd heb omdat de presentatrice, Annie Leonard, mij deed denken aan iemand met wie ik een zeer korte maar zeer heftige relatie heb gehad, ook een reden - wat zij te zeggen heeft, tja - wij hebben gisteren een bezoek aan de Anarchistische Boekenbeurs gecombineerd met een een potje "2e artikel gratis" bij de Scapino.
Zonder schizofrenie valt er niet te bestaan in deze consumptiemaatschappij, vrees ik.

Ik wil maar zeggen: U2 presenteren als idealistisch-spirituele band - geef me een breuk...

Geen opmerkingen: