15 december, 2007

Da sind wir wieder


Goed, dat ik voor activities in dit stuk eerst atrocities las ligt aan mijn gebrekkige leesbril en de kleine lettertjes.
Maar de rest van dit bericht? We hebben even niet opgelet, geloof ik, details als de Solomon Eilanden, en Nederland natuurlijk, als deel van de Kohlishn ahrf the Willing destijds leidden de aandacht af. (Overigens toch eens een goed woord over Jan Marijnissen, die in de Kamer Balkenende heeft doen verbleken door hem er op te wijzen dat hij ooit ter verantwoording zal worden geroepen voor zijn medeplichtigheid aan Irak. Hier werd een zwakke plek geraakt. Of misschien gelooft Balkenende toch nog?).

Een grof staaltje was het destijds in 1968 om Oostduitse troepen mee te laten doen aan de inval in Tsjechoslowakije. Schon dagewesen, nog niet zo lang daarvoor. Overlevenden van de overval van de Mongolen op Baghdad in 1285 zijn er niet meer. Maar als ze er waren, dan zouden ze er de weg niet kennen. Want destijds hebben de bezetters niets van Baghdad overgelaten. Dat het land dat ingeklemd ligt tussen Rusland en China zich door de VS heeft laten kopen voor deze herhalingsactie - nu ja, over goede smaak hoefden we het toch al niet te hebben in verband met Irak.

Geen opmerkingen: