21 december, 2007

Beelden uit Iran, Kerst 2007


Was de wereld maar zo dat de politieke strijd ging tussen de anarchisten "van rechts" (de zogeheten vrijemarktanarchisten) en de anarchisten "van links" (socialistische anarchisten). In de praktijk zijn de grenzen niet zo scherp als vaak gedacht wordt, een lijfspreuk van Peter Maurin was "Property is proper to man" - Eigendom is eigen aan de mens - deze is makkelijk te vertalen. Als christen-anarchist zeilt hij tussen links en rechts door.
Maar ik hoef mij niet te excuseren dat ik deze anarchist van rechts link over Iran.
Blijkbaar moet ik in de Nieuwe Wereldorde vol afgrijzen denken: barbaren, als ik beelden van Asjoera krijg geleverd op televisienieuws dat verder neuzelt over de zogeheten nucleaire ambities van Iran.
Maar over Asjoera ben ik blijkbaar niet gelijkgeschakeld genoeg. En Iran is een land in meerderheid bewoond door redelijke, beschaafde mensen die als je in hun hart kijkt die godsdienst uit de woestijn niet helemaal serieus nemen - tenslotte hebben zij het monotheïsme aan de wereld geschonken, nietwaar. En zelfs of ook onder de ayatollahs zijn er die vinden "leven en laten leven" - alleen zijn die niet de baas.
En tja, bazen - daar heeft de anarchist van links hoe dan ook een broertje aan dood.

[Bij Antiwar.com vinden ze het zo opmerkelijk dat ze het gelinkte verhaal tot Top Story hebben verklaard].

Geen opmerkingen: