11 november, 2006

Een gedachte bij Nanowrimo


Het is november. National Novel Writing Month - in een maand een roman schrijven van vijftigduizend woorden. Kwantiteit geldt, kwaliteit niet. In 2004 begon ik netjes aan een serieus werk, want zonder deadlines werk ik nauwelijks - de tweede dag al zwaar uit evenwicht gebracht door de moord op Theo van Gogh. De liefste kwam op haar werk aan omstreeks de tijd waarop de moordenaar zich schietend een weg naar de uitgang van het Oosterpark meende te kunnen banen. Zij werkte daar vlak bij.
Het werk moet nog steeds af. De vijftigduizend woorden had ik gehaald, maar het schaven en herformuleren was meteen van de baan na eind november. 2004 dus. Wat staat mij in de weg? Het bijhouden van al die sites, waarvan deze natuurlijk niet de minste is. Vooral.
En al dat andere - tja.
Je moet je wel geroepen voelen voor de Nederlandse literatuur. Deze falsificatie geldt blijkbaar als maatgevend voor inhoud en stijl van de gevierde Arnon Grunberg. Ik prijs mij gelukkig nog nooit een boek van de man gelezen te hebben. Het is wel bar gesteld met Nederland intussen.

Geen opmerkingen: