01 augustus, 2006

Vegetarisch worden - sterretjes zien


Pamela Anderson heeft wereldkundig gemaakt wat in kringen van vegetariërs al oud nieuws is: niet-vleeseters hebben een orgasme waarbij dat van vleeseters afsteekt als een natgeworden trektouwtje. Nou ja, als je vegetariër bent, ken je het vast zelf ook wel, die veelkleurige sterrenfonteinen, dat bruisende gevoel alsof er champagne door je aderen stroomt, die langdurig aanhoudende tinteling alsof je afwisselend ondergedompeld wordt in ijswater en de 37 graden van de blue lagoon te IJsland. Vegetarisme heeft vele voordelen;-)

Aldus lijsttrekster Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren op haar weblog, een stukje waar ik bij binnen kwam, op haar log dus, vandaag.

Hm... Ik was nog niet zo lang vegetarisch geworden en had ook een betrekkelijk nieuw lief. Nu geschiedde het in die dagen dat ik inderdaad die sterretjes zag enzovoort bij de beschreven gelegenheid, solo en in intiem gezelschap. Maar hoezeer ik de ervaring ook waardeerde, ik had toch een zeker probleem.
Alles deed mij pijn: alle mogelijke spieren - die rond de edele delen, mijn zij, nek, hoofdpijn of liever een zekere duizeligheid plaagde mij regelmatig. Vage maar toch lastige klachten.
Mijn huisarts vroeg of ik vegetariër was. Jazeker! antwoordde ik trots. Hoe lang? (Antwoord: de desbetreffende periode). De huisarts fronste. "Wat eet je dan zoal?" "Vooral deegwaren - met tomatensaus en kaas." Vegetarisch en toch smakelijk (we waren kort daarvoor naar Sardinië geweest).
Kijkkijk. De huisarts beval in het algemeen "cliënten" aan vegetariër te worden omdat dit het eten van veel verse groenten met zich meebracht.
Het punt was namelijk: mijn broekband knelde enkele belangrijke langs de gehele romp lopende spieren af en daardoor kwamen die pijntjes. Of, met andere woorden, door de deegwaren was er iets te veel van mij gekomen.
Besmuikt bracht ik de sterretjes ter tafel. Zouden die daar ook een gevolg van zijn? Heel goed mogelijk, vond mijn huisarts - maar hij zag in dit genot terecht geen reden om niets aan mijn gewicht te doen of liever, om niet gevarieerder te gaan eten.

Dus: vegetariër worden is niet genoeg - eet lasagne, maccheroni, spaghetti, fusilli, gnocchi, tagliatelle - met vooral extra belegen zoniet oude kaas, of verse grana van het blok. Genieten!

Geen opmerkingen: