26 augustus, 2006

Republikeinen in de maak


Eens even kijken: er is nu de Partij voor de Vrijheid, die laat weten dat godsdienstvrijheid niet
heilig
is. Ben je aan je stand verplicht met zo'n partijnaam. De lijsttrekker heeft een behoorlijk nichtige uitstraling - dat kan een prae zijn, maar Fortuijn had iets meer in huis. Dertien zetels denkt hij dat hij gaat krijgen, deze Wilders. De eerste treffer op zijn naam in de zoekmachien hier, vulgair maar grappig.
Het duo Pastors en Eerdmans rekent op vijftien zetels.
Nawijn begint zijn Partij voor Nederland. De naam is nog zu haben voor een website, maar daar heeft de partij nog even geen tijd voor gehad. Er is natuurlijk ook helemaal geen partij. Over het aantal zetels dat de rebellenclub wil binnenhalen is nog niets bekend, er is ook nog geen programma.
De LPF wil aan een andere naam. Die nieuwe naam zal de zetels binnenhalen.
En dit alles terwijl het ultrarechtse gesticht vanzelf al in de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie opduikt. Met Verdonk prominent op de tweede plaats, met Docters van Leeuwen van de BVD en de "platte" officier van justitie Teeven - die niettemin voor een wet-en-ordemannetje doorgaat - wordt het nog pret in die hoek. Tenzij ze in de regering komen. Met het CDA als de christelijke vleugel heeft Nederland dan zelf zijn Republikeinse gekkenhuis aan de macht, en dat in een koninkrijk.

Geen opmerkingen: