15 augustus, 2006

Baardige bommengooiers

De Kerk als beweging voor anarchie?
Een van de dingen die zo te zien altijd opnieuw uitgelegd moeten worden aan een al dan niet oprecht onnozel publiek, inclusief deszelven voorlichters in de vorm van De Media: anarchie en anarchisten, dat zijn toch bommengooiers?
Zo bekeken zijn Bush, Blair en Olmert de grootste anarchisten van deze tijd - pas ik een uitspraak van Arthur Lehning maar even aan de huidige situatie aan. Dit uitentreure te moeten uitleggen is al vervelend - reden waarom ik er eigenlijk op het net van begin af aan grootmoedig van heb afgezien. Sterker nog, ten aanzien van iemand als Dave Andrews, die het wiel opnieuw uitvond wat betreft christendom en anarchie, voelde ik een zeker ongeduld, waarvan ik niet weet of het tussen de regels door te lezen is.
Maar ja, de boodschap moet waarschijnlijk inderdaad steeds opnieuw uitgelegd worden - het is deel van een gevecht tegen het grootste ideologische apparaat dat de warenmaatschappij bij de hand heeft. De kranten en de televisie staan nu eenmaal niet bol van Tolstoj, Ortt, De Ligt, Ellul, Eller enzovoort.
Binnenkort hebben ze een kans die ze wel zullen laten liggen:
Op 1 september aanstaande geeft Dave Andrews een seminar in Dwaze Zaken, Prins Hendrikkade 50, Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. Het thema is: het opbouwen van gemeenschappen gebaseerd op compassie. Een bijdrage van vijf euro of meer wordt verwacht van de deelnemenden.

Geen opmerkingen: