06 augustus, 2006

Gouden Hoorn

Heb ik dit geschreven? Het is een merkwaardige gewaarwording geconfronteerd te worden met eigen teksten, op papier, op het net. Gedrukte teksten, met name uit De AS van mijn hand zie ik nog wel eens terug als zo'n nummer ergens tussen een stapel opduikt. Maar verder?
De grootste vervreemding zullen de van onze redactie buitenland-stukken opleveren, uit diverse bladen. Maar dit hieronder?
De kerk als bonenveldje staat mij nog geheel voor ogen. Dat ik er deze impressie over geschreven heb niet. Zo heb ik steeds het gevoel dat ik iets moet doen aan Mar Mousa, als tegenwicht tegen die Islam is een sinaasappel-onzin. Het blijkt al gebeurd. Ken uw eigen schrijfsels...


BONENVELD

De Syrische kerk - voorzien
van bema maar opgevuld
met teelaarde - staat
op een welvarend erf.
Een herder kijkt op zijn gemak
liggend
toe terwijl wij de bonen
boven de bema tellen.
Vanuit de verte roept een muëzzin.
Hier heerst de stilte van de Heer.


Uit goudenhoorn.org, nu ook voorzien van een weblog.

Geen opmerkingen: