01 juni, 2016

#ZijnnaamisMitchel - een montage

1. #Blacklivesmatter Nederland, na “Schiedam” zeker

Wat we weten: iemand belde maandagavond de politie dat hij beroofd is, geeft een signalement van de berover. Politie gaat op zoek, degenen die gebeld heeft heeft zich niet bekend gemaakt, heeft ook geen aangifte gedaan. De rover zou hebben geschoten, toch niet iets om te verwaarlozen.

De politie in Schiedam treft in het Beatrixpark iemand aan die aan "het signalement" zou kunnen voldoen.
Die wordt voor de zekerheid maar doodgeschoten. Een "21-jarige Capellenaar", die geen wapen had, maar aan "het signalement" voldeed.
Hij was zwart, weten we inmiddels.

Het weerzinwekkende verhaal tot nu toe.
"De rijksrecherche stelt een onderzoek in".

2. #ZijnnaamwasMitchel – meer over de nieuwe Schiedamse Parkmoord

Inmiddels weten we iets meer over de nieuwe Schiedamse Parkmoord.
Mitchel Winters, de naam van de doodgeschoten jongeman, inmiddels heeft hij een gezicht, een naam en een facebookpagina die om gerechtigheid vraagt. Facebook vraagt je aan te vinken "vind ik leuk", het Nederlandstalige equivalent van "like" - de mensen achter de pagina moeten mij maar niet kwalijk nemen dat ik die handeling niet kan opbrengen. Het is niet leuk.

En verder: "de overheid" zal haarfijn weten te vertellen welke haltes van het openbaar vervoer ik regelmatig gebruik, want dat wordt vastgelegd en opgeslagen. En ze zullen wel meer weten.
Maar wie er waarom maandagavond naar de politie gebeld heeft dat hij in Schiedam slachtoffer was van een gewapende overval, dat gaat de politie boven het petje. Het "signalement" van de rover, dat ging niet boven de pet. Mitchel Winters voldeed daar aan - het signalement is door het onbekende "slachtoffer", dat zich dus nog steeds niet bekend heeft gemaakt, doorgegeven.
En de Schiedamse politie heeft Mitchel Winters gemakshalve maar doodgeschoten en heeft berichten verspreid dat "de verdachte van de beroving waarbij geschoten is" bij zijn aanhouding is neergeschoten. Met zes kogels.

Van die vermeende schietpartij-met-beroving geen spoor, evenmin van "het slachtoffer". Hoe kan men ongeïdentificeerd en anoniem zomaar 112 bellen?

Waarom werd er op Mitchel Winters geschoten? Gisteren werd bekend dat hij helemaal niet gewapend was, zoals eerst werd gesuggereerd. Wat is dan de aanleiding geweest van de politie om op hem te schieten? Nog vreemder, van het slachtoffer ontbreekt ieder spoor. Na onderzoek worden er nergens in het park hulzen gevonden die kunnen duiden op een beroving waarbij geschoten zou zijn, ook wordt er geen ander wapen aangetroffen.

De rijksrecherche heeft de zaak nu in onderzoek. Antwoorden zijn er tot dusver niet. Uit het eerste onderzoek is er volgens de officier van justitie nog weinig duidelijk geworden, dat kwam voornamelijk door het slechte weer.
Bron.

3. “Kom laat ik de politie vragen mij dood te knallen op een regenachtige maandag in het park”

En toen verscheen dit bericht op Teletekst:

De politie houdt er sterk rekening
mee dat de man die maandag in Schiedam
door een agent werd doodgeschoten,zijn
eigen dood heeft 'geregisseerd'. Volgens
bronnen bij het onderzoek is dat het
meest waarschijnlijke scenario.

De 21-jarige man uit Capelle a/d IJssel
werd doodgeschoten na een melding over
een beroving waarbij was geschoten in
het Beatrixpark.De politie zag daar
later iemand lopen die voldeed aan het
opgegeven signalement.

Wat de aanleiding voor de politie was
om te schieten,is nog onduidelijk.De
man had geen wapen bij zich.De agent is
gehoord als getuige,niet als verdachte.

Een verklaring die zo uitzinnig is dat - maar wacht eens, de aanleiding om te schieten is nog steeds niet uit de doeken gedaan.
Er is een goede kans dat Mitch Winters een mobiele telefoon bij zich had. Een bona fide onderzoeker zou kunnen constateren of daarmee naar 112 gebeld is. Daarvoor is het nu te laat, er is dan toch echt een geloofwaardigheidsprobleem. Een politiekorps dat zich verrijkt met in beslag genomen buit is ook in staat zelf zijn onschuld te organiseren door dit alsnog te regelen (dat de tijd niet klopt zal vast wel te corrigeren zijn door een handig tiep).

AANVULLING

Winters had een telefoon zonder simkaart bij zich, maar "daarmee kun je wel naar 112 bellen".
Motief voor de zogenaamde zelfmoordbehoefte of om daar aan te voldoen door de politie, die zes keer (!) heeft geschoten, ontbreekt nog steeds.
De vader van Mitch Winters kreeg acht kogels te verwerken toen hij zich niet wilde laten bijten door een politiehond, zes jaar geleden. De politie werd in het gelijk gesteld, "hield zich aan de ambtsinstructie". Verrassend.

- Vandaag eerder geplaatst op Krapuul.

Geen opmerkingen: