25 juni, 2016

Veel te sjiek voor mannenhanden

Het weer in de tijd van het jaar - herinnering aan de zomer van onder andere 1974, toen dit op ten ondergang gedoemde zeezender RNI zeer regelmatig te horen was. De primus ontbreekt in deze selectie. Nee, Goudhaantje heb ik nooit gegeten en naar mijn weten bestaat het allang niet meer. Maar wat een moeite werd er aan besteed om via muziek zoiets aan de mens te brengen.


Verbeeld ik het mij, of werd er vroeger meer moeite gestopt in de vormgeving van reclame?
De instrumentale versie als laatste zou het als curiositeit kunnen doen op de Northern Floor denk ik, zoals deze zeker is gebruikt:

Swing a little, Kim a little, reclame voor een Duitse sigaret voor dames


Bongo tune, Max Woiski Jr. & zijn Latin American Orkest
Ik zal de flexidisc nog hebben maar of hij nog draaibaar is... Maar hier hoort u hem, en kunt u horen tot welke eenzame hoogte men kon stijgen voor een eigenmerk-oploskoffie die allang niet meer bestaat, althans onder die naam.

Geen opmerkingen: