29 juni, 2016

Chagossianen krijgen opnieuw nul op rekest

Een procedure bij het Britse Hooggerechtshof om de terugkeer van de Chagossianen te bespoedigen is op een negatieve uitspraak uitgelopen.

Staand buiten het gerechtsgebouw met de Chagossische vlag in oranje, zwart en blauw, zei Louis Oliver Bancoult, die de uitspraak had aangevraagd, dat deze niet het eindpunt was. Bancoult, die met zijn familie in ballingschap gedreven is toen hij vier was zei: "Het is onmogelijk te aanvaarden dat anderen in onze geboorteplaats kunnen wonen en wij niet. Chagossianen zullen zeer spoedig op Chagos zijn. Wij willen toestemming om terug te keren. Wij smeken de Britse regering om voort te gaan met de inzet om ons toe te staan terug te keren naar ons land."

Bijna woordelijk terug te horen in dit filmpje van bijna tien jaar geleden - en wie komt er ook langs? De huidige Labourleider die ongaarne wordt gezien door de Blairites. Ik kende zijn naam van de Chagoscampagne en ben nog steeds verbaasd over zijn verkiezing in zijn huidige positie, waar de oude garde ook voortdurend op jaagt, nu meer dan ooit.
"De oude garde" die zich zo nieuw waant...

Geen opmerkingen: