15 juni, 2016

Meelopen met de Nacht van de Hypocrisie: vergeet uw oogkleppen niet!

- door Joke Kaviaar -

Wat zijn we toch weer fantastisch bezig om vluchtelingen te helpen! Kom, doe ook mee! Loop hand in hand met de schrijftafelmoordenaars van de DT&V mee in de Nacht van de Vluchteling!

Kom, doe ook mee! Hand in hand met de racistische politie van Den Haag, die schietgrage, slaande en wurgende agenten die op bevel van korpschef Musscher en burgemeester Van Aartsen mensen opjagen, in elkaar slaan, vermoorden...

Niet vergeten! Musscher die zei dat Marokkanen “barbaren” zijn en “genetisch crimineel”. Gek he, dat zijn dienders 'etnisch profileren'? Niet vergeten: de politiemoorden op Rishi Chandrikasing, Mitch Henriquez, het invalide slaan van Mustafa Sealiti op bureau Heemstraat. En zij zijn niet de enigen. Niet vergeten: al die gedeporteerde kinderen en al die kinderen die in angst datzelfde lot afwachten in de gezinslocaties en in de vorige week definitief in gebruik genomen gezinsgevangenis van Kamp Zeist. Niet vergeten: de systeemmisdaden van de Dienst Terreur en Verrek die zich zo netjes onder leiding van directrice Rhodia Maas Terugkeer en Vertrek noemt. Niet vergeten: de ijskoude repressie van Van Aartsen van het vluchtelingenactiekamp Recht op Bestaan op Koekamp Den Haag najaar en winter 2012. Niet vergeten: de gebruikelijke chantage van de Dienst Terreur en Verrek die alleen maar bleef herhalen dat wie meewerkte aan 'vrijwillige terugkeer' opvang zou krijgen. Niet vergeten: de gewelddadige ontruiming van dat vluchtelingenkamp!

Wat zijn we toch weer fantastisch bezig om vluchtelingen te helpen. Kom, doe ook mee! Loop hand in hand met de schrijftafelmoordenaars van de DT&V mee in de Nacht van de Hypocrisie. Elke meter een stap uit naam van moordbeleid verkocht als hulp. Elke meter een krokodillentraan van meelopende PvdA'ers die vinden dat ze zo'n prachtig kinderpardon hebben afgedwongen dat niets anders is dan bedrog. Niet vergeten: dit zijn mensen die verantwoordelijk zijn voor opsluiting en deportaties. Dit zijn mensen die verantwoordelijk zijn voor het de dood injagen van vluchtelingen omdat ze geen papieren krijgen of niet wit zijn. Niet vergeten.

Niet vergeten en niet in slaap vallen. Er wordt geld ingezameld door sponsoring om de vuile handen schoon te wassen. Maar als je het echt goed meent met vluchtelingen, werk je niet voor de DT&V. Dan sponsor je niet hen, maar een ander team. Dan laat je niet de deportatiespecialisten meelopen. Bah bah bah. Bloedgeld, dat is het. Stop met het ophouden van schijn. Schone schijn die ons moet doen vergeten dat hoeveel geld je ook stuurt naar prachtige projecten in de 'derde wereld', dit te niet wordt gedaan door imperialistische oorlogsvoering en wapenhandel vanuit het 'vrije' westen waar de echte vrijheid voorbehouden is aan mensen met de juiste huidskleur, religie, cultuur en papieren. Niet vergeten en niet in slaap vallen. Dagelijks worden miljarden gepompt in militarisering van de grensbewaking om zodoende vluchtelingen tegen te houden. Dagelijks meer investeringen in het instandhouden van een repressief systeem dat vluchtelingen niet alleen moet tegenhouden, maar ook moet controleren, registreren, afwijzen en deporteren. Denk aan al die bedrijven die er geld aan verdienen, aan al de instanties en hun ambtenaren die er goed van kunnen leven. Denk aan al die smerissen, marechaussees, gevangenisbewakers die de boeien en de knevels hanteren. Denk aan al die wetten die worden ingevoerd en doorgevoerd om van bestaansrecht een strafbaar feit te maken, om mensen illegaal te verklaren en een verbod op hun leven in te stellen. Denk aan computer- en beveiligingssystemen en aan vaar-, voer- en vliegtuigen die worden ingezet. Niet vergeten en niet in slaap vallen. Hekken, muren, camera's, stroomdraad. Mensen die zichzelf in brand steken.

Wat wil de Nacht van de Vluchteling eigenlijk echt zeggen? Loop mee maar wees niet kritisch? Sponsor de witwaspraktijken van de DT&V en het racistische Haagse politiekorps zodat u weer rustig verder kan slapen omdat u iets voor vluchtelingen heeft gedaan? Die ambtenaren van de DT&V gaan de maandag na 'de nacht' weer verder met deportaties organiseren. Maar vergeet dat. En vergeet ook al die vluchtelingen in de kampen in Griekenland en Turkije. Vergeet de vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee. Vergeet de vluchtelingen die hier zwerven op straat. Vergeet de vluchtelingen die zelfmoord plegen in detentiecentra. Vergeet hen. En onthoudt vooral hoe geweldig we het allemaal doen met ons allen. Hoe humaan en kindvriendelijk we zijn. Hoe beschermend en netjes. Hoe beschaafd, vriendelijk en keurig. Hoe democratisch we onze moorden uitbesteden aan fascistische dictators als Erdogan.

Vergeet je oogkleppen niet! Zet een wasknijper op je neus want dit zaakje stinkt! Loop mee in de Nacht van de Hypocrisie als u nog een plaatsje kunt bemachtigen, want meelopen, dat kan niet zomaar. Schrijf u in voor het te laat is, want: vol is vol. En wie meeloopt, die telt. Die telt als echte helper van vluchtelingen. Dat kun je maar mooi bijschrijven in je boekje van verdiensten en het maakt niet uit wat je verder doet in je leven. Is repressie je dagelijkse werk? Maakt niet uit. Het is net zoiets als een medaille halen voor het meelopen met de avondvierdaagse. Een prestatie. Iets om over naar huis te schrijven, als je dat hebt. Burgemeester Van Aartsen helpt je op weg vanuit Den Haag met zijn 'motivational speech'. Twee keer een rondje rond het Binnenhof met de oprichtster van Neerlands succesvolste intimidatie en deportatiedienst sinds WOII. Geen huiszoekingsbevelen nodig. De instemming van gans het volk. De propagandamachine draait op Goebbelse wijze op volle toeren met de medewerking van de organisatie van de Nacht van de Vluchteling die het alleen maar om het binnenhalen van geld gaat, niet om het principe.

Van de DT&V en een racistisch politiekorps moet je geen geld willen. Er zijn mensen genoeg die meelopen willen, die er geen smerige praktijken op nahouden, voor wie meelopen niet een reclamecampagne is voor de deportatiemachine. Er zijn ook vluchtelingen genoeg die een motivational speech kunnen houden in plaats van Van Aartsen. Maar het zou kunnen dat die geen verblijfspapieren hebben, een vereiste om in deze samenleving mee te kunnen doen, en dan wordt het wel linke soep onder het toeziend oog van DT&V en Haagse politie. Wie haalt de finish? Het wordt een gezellig onderonsje van elkaar de hand schuddende dames en heren. Wat een prestatie! Gefeliciteerd dat u het heeft gehaald. Dat hele eind gelopen. En daarna scheiden de wegen der gedocumenteerden en ongedocumenteerden weer. Daarna is het weer racisme as usual. Vergeet uw oogkleppen niet.

- Zie ook hier.

Geen opmerkingen: