27 oktober, 2015

Iraakse vluchtelingen danken Nederland


Tien jaar na de Schipholbrand - het is zowaar even mooi weer als toen, een ouwewijvenzomer of Indian Summer, een politiek correcte naam weet ik even niet. Een verschil met "toen" is dat er inmiddels een fractie is van een eenmanspartij die vreemdelingenhaat predikt en "verzet" tegen de komst van vluchtelingen. Een fractie die in peilingen de grootste partij van Nederland wordt genoemd. En er zijn de "sociale media" als facebook en twitter waarop men al dan niet zal juichen als zoiets nu weer zou gebeuren - als het dan al niet aangestoken zou zijn in het kader van het verzet van die eenmanspartij.

Ik nader met de bus het circuit bij het Haarlemmermeerstation en ik zie de nationale driekleur wapperen bij demonstranten op het gras. Heeft vast iets te maken met de opvang van vluchtelingen in het voormalige huis van bewaring bij dit circuit. (Bitter: het was een tijd onder de naam Vluchthaven toevluchtsoord voor geklinkerden van Wij zijn hier). Een demonstratie tegen! en vandaar die driekleur?

Als de bus de zwenking maakt van het circuit af kan ik knippen, meer kan ik niet doen. Dus ik kan u melden dat hier op de spandoeken staat: Iraakse vluchtelingen danken Nederland. De panarabische Iraakse vlag wordt ook, kleiner en onopvallender dan die Nederlandse, gevoerd. Dat zou u kunnen zien op de foto als u het zou kunnen zien. Ik meld het maar.

Geen opmerkingen: