24 oktober, 2015

"Ik ben dol op uien"

Nothing in the world by Geneveve - ik hoor het afgekondigd op een radiofragment uit 1966 en uit de diepten van mijn herinneringen wellen volledige klanken op. Dit was geen hit, maar ik kende het wel en had het in mijn eigen lijst staan. Staat het op YT? Nee dus. Maar de mysterieuze zangeres is wel vertegenwoordigd met deze single.


Once


en de b-kant, Just a whisper.
En dan dient zich in Herinnering, die eigenaardige metgezel, de versie van Laurie van He understands me aan, ook 1966. Ook onvindbaar. Zij blijkt wel tevens een cover van dit noveltynummer op haar naam te hebben.


I love onions. Iemand die wordt begeleid door het orkest van Ivor Raymonde kan toch niet zo vergeten zijn?


Het origineel van Susan Christie. Die goed voor meer dan een cultnummer had moeten zijn maar pas in de jaren nul "ontdekt" is. Dat zoeken we dan maar verder uit.

Vorige week vond ik een al-heel-lang-niet-gehoord nummer, uitgevoerd door Bobby Shafto. De vondst van zijn naam als zanger voerde mij naar een nog langer-niet-gehoord-en-destijds-gewaardeerd nummer.


Love, love, love, 1964
Zijn echte naam is Robert Farrant, Bobby Shafto is de naam van een figuur in een kinderliedje die echt bestaan moet hebben maar wie het was lijkt mij niet interessant...


Geen opmerkingen: