13 juli, 2013

Blijf stralen

Muziekjes die onlosmakelijk verbonden zijn aan programma's en die niet eens veel ouder blijken te zijn dan die programma's, of die gekozen werden toen ze van start gingen. Top of the Pops, zondagmiddag, Light Programme BBC, gepresenteerd door Alan Freeman die perfect in het ritme van de plaat praatte.

At the sign of the swinging cymbal, Brian Fahey & Orch.
Alan Freeman is een van die grondleggers van Britse popradio uit Australië, dat met Bryan Vaughan, Norman SaintJohn, Colin Nicol en vooral natuurlijk Tony Withers een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan een andere manier van radiomaken bij de westerburen in de vroege jaren zestig.


Little black samba, Norman Petty Trio
Radio Atlanta maar vooral natuurlijk het verzoekprogramma op Veronica, later Mi Amigo.

Die gelijktijdigheid gold niet voor de herkenningsmelodie van de RVZ-top-20. Nu even te vinden op YT. Speciaal voor u...


Tomorrow's cancelled, Shadows
Een hitlijst moet een markante tune hebben en ik denk dat ik hiermee wel een goede te pakken had.

De intro van de Veronica top-40 is natuurlijk pakkend, maar ik heb niets met dat programma verder. Het is ontleend aan een cover van deze deun, ook zoiets wat je kent zonder te weten wat het is (nou ja, "je", ik dan tenminste), en net als de tikmachine van Leroy Anderson (die te horen was op het einde van Newsnight gisteren, terwijl ik de desbetreffende post al had klaargezet - nou moe...).

Blue tangoGeen opmerkingen: