17 april, 2013

Wij heten allen Dolmatov of Baraya

Het is goed te merken dat wat ooit vrijwel het centrale "binnenlandse" thema was op mijn weblog - het opsluiten van vreemdelingen eenvoudigweg omdat het vreemdelingen zijn - enigszins is weggesleten. Niet omdat er geen aanleiding meer toe is, integendeel, maar een zekere vermoeidheid heeft zich wel aangediend. Het is namelijk allemaal alleen maar erger geworden in Nederland, xenofobie, openlijk racisme en bijbehorende verdere weerzinwekkende praat zijn de norm geworden.

Ik ben blij dat makkers als Karel Smouter, die ooit contact met mij heeft opgenomen om Iets Te Maken van mijn website hetgeen nooit is gebeurd [denk hier een smiley], zich via een (lange?) mars door de Instelling wel nog inzet en Joke Kaviaar natuurlijk, wier stukken ik naar vermogen zal bijhouden en herplaatsen nu een andere extra vindplaats met het herplaatsen gestopt is, geen tekenen van moedeloosheid vertonen. Of Janneke van Beek gestopt is en om welke reden weet ik niet.

Maar de inzet blijft nodig. Morgen wordt er een Kamerdebat gehouden over de zaak-Dolmatov, een Russische vluchteling die zich van het leven beroofd heeft - allesbehalve een politieke vriend, wat "kleur" betreft juist zeer goed passend bij de het etnisch registrerende volk dat de dienst uitmaakt in Nederland dezer dagen. Maar ook, zelfs, nazi's hebben recht op asiel, en eigen waarneming van de afgelopen zoveel jaar heeft mij geleerd dat de kans op vervolging in het herkomstland geen enkele rol speelt bij het opsluiten, uitsluiten of deporteren van de Vreemdeling In Uw Midden in Nederland. Op dit front zijn juist de geesten rijp gemaakt voor het brede heersende racistische vertoog in dit land.

Morgen, 18 april 2013, zal staatssecretaris Teeven zijn nederig excuus aanbieden voor gemaakte fouten. Er komt een Commissie die Verbeteringen in de vreemdelingenketen (deze orwelliaanse naam valt voortdurend) zal aanbevelen. Alles blijft zijn xenofobe gang gaan en de Partij van de Arbeid zal zich blij tonen met de nederigheid van de staatssecretaris die ooit als officier van justitie voor een miljoen (gulden) aan drugs de scene heeft ingepompt en toch baasje op het inmiddels tot Ministerie van Veiligheid herdoopte departement van justitie is geworden. "Onze fractie heeft nu geen behoefte aan deze motie". Tenslotte zijn de partijgenoten Cohen en Albayrak voorgegaan bij de vreemdelingenjacht.

Geen opmerkingen: