27 april, 2013

Magische levensloopTwee huizen ontruimd binnen enkele maanden, een gewelddadig, het andere onder druk der omstandigheden.
Het plaatst een mens voor verrassingen. Uit welk huis komt dit? Hoe komt het plotseling op het bureau waaraan ik tik te liggen? Raadselen.

En waarom heb ik dit geschreven, met een handschrift dat nog leesbaar was, iets wat mij enkele jaren later zou ontvlieden? Ergens in het voorjaar van 1975, ik denk dat het ten dienste van een van de grootse plannen van Sherre Arden was, gezien de uitdrukkelijke vermelding van atheïst. Ik vond dit niet belangrijk en was ook nooit zo overtuigd, maar Sherre ging geheel op in het werk van Louis Althusser destijds en daar hoorde blijkbaar de eis van atheïsme bij. Mijn Lijn 5 reed in een wereld zonder God, dat moest duidelijk zijn. Als ik dat al vond dan is dat nu in ieder geval anders. Spijt mij, Sherre.

En er was nog geen meisje in wier armen ik wel eens toefde v.v., wat het geheel nog duidelijker omstreeks deze tijd maar dan 38 jaar geleden plaatst. Niet dat ik het vermeld zou hebben maar ik weet zo dat de toon anders zou zijn geweest. Dat ik het vermelden van schoolkranten nog de moeite waard vond vind ik vertederend, als ik zo vrij mag wezen.

Als u het niet kunt lezen is het ook niet erg. "Full disclosure" zal ik maar zeggen, zoiets rolt niet zomaar als ware het magisch voor mijn ogen.
Wat ik inmiddels totaal vergeten ben was een blijkbaar door mij vermeldenswaard bevonden bijdrage aan het CIRA-bulletin. Vergeten, ik onthoud (gelukkig) ook niet alles. Moest zelfs even zoeken wat het ook alweer was, 1975 staat niet online.

Geen opmerkingen: