07 april, 2013

Lentebeeld 2013 - 4


Het is niet het eerste klein hoefblad van het jaar, wel het eerste bosje dat ik in redelijk welzijn kon vaststellen in de zonneschijn.
De liefste was met groot gevoel voor drama het maken en uitschenken van koffie na een kerkdienst in de maag gesplitst en zij voelde zich eigenlijk nogal onderdruk gezet voor een taak die nou toch werkelijk niet zoveel om het lijf heeft dat hier organisatorisch om gezucht en gesteund moet worden. Met achterlating van de al ingekochte koekjes is zij van tevoren weggegaan en we zijn de zon ingegaan, het Vondelpark - normaalgesproken eigenlijk al terrein dat je vermijdt op een zonnige dag (waar is de tijd gebleven dat dit niet hoefde?).
De grond is droog, het heeft al een tijd niet geregend en de weinige sneeuw die er is gevallen heeft niet irrigerend gewerkt. En het lijkt of alles alsnog gaat bloeien nu. Hieronder de winteraconiet.

Boven een vers aangelegde sloot foerageerden omstreeks 15 uur twee vleermuizen, bovenzijde zwart voorzover waar te nemen onderzijde licht gevlekt. Een van de twee nipte van het water. Veel insecten waren er nog niet, maar naar ik begrijp komen vleermuizen in actie op klaarlichte dag als zij honger hebben (het zijn waarschijnlijk toch dwergvleermuizen geweest al vond ik ze bij daglicht groter aandoen dan fladderaars in de avondschemering). Tussen het riet hield zich een enkel waterhoentje op.

Het Filmmuseum is in de verbouwing, eigenlijk wil ik niet eens weten wat er in de plaats voor komt en het bijgeschreven commentaar zegt veel.

Geen opmerkingen: