01 juni, 2009

Uw ja zij ja


The Pioneers. Er staat ook een liveversie op YT, die te prefereren zou zijn als het geluid niet nog beroerder was (knap!).


Judee Sill was eens in de studio bij VPRO-Vrijdag, en vertelde tot mijn verbazing en ergernis het verhaal over haar slechte leven als verslaafde, prostituee enzovoort - tot zij het Licht had gezien.
Evangelisch gezeik bij de VPRO.
Pas dezer dagen kom ik er achter dat het verhaal echt was en dat zij teruggevallen is en op jeugdige leeftijd aan een (moedwillige) overdosis is overleden. Dan voel ik mij bijna schuldig, al weet ik niet waaraan. Aan het niet-vertrouwen van Judee SIll dan?
Maar wie de "hij" is waar het over gaat weet ik nog steeds niet. Heroïne? Satan, wat in haar geval op hetzelfde neerkwam?
Jesus was a crossmaker.


The Hollies met de leesbare tekst.

Geen opmerkingen: