24 juni, 2009

Geesten rijp maken met spoken


Een internetkrant die Raarmaarwaar heet heb ik er niet voor nodig, maar het helpt wel:
Lieve mensen, in Iran bestaan er geen Burka's, de meest bedekkende kledingstuk is de chador die eigenlijk alleen de wat conservatieve oudere vrouwen dragen of mensen die het zelf willen. Van de 65 miljoen mensen is de mediane leeftijd 25 jaar! Je kan je dus voorstellen wat een jong land het is en wat voor ambities er zijn onder het jonge volk. De jongeren lopen er zo anders bij dan dat de media (vooral hier in NL) ons wil laten geloven, zoals Arian (ik d8 dat mijn broertje had gereageerd) al zei, strakke kleding en een doorzichtig modieus sjaaltje met naaldhakken is in Toehoren niets bijzonders meer in het straatbeeld. Jullie weten dat wanneer mensen iets verboden wordt, ze het JUIST doen en 10x erger ook nog. Nou eerlijk gezegd loopt de klederdracht in Iran juist uit de hand dan dat er alleen zwart op straat te zien is! Ik ga elk jaar naar Iran en vooral de afgelopen jaren kijk ik-die wel wat gewend is in de afgelopen 16 jaar in NL-er van op hoe de vrouwen daar er bij lopen, de grenzen lijken wel verdwenen...Ohnee er is nog 1 grens niet overschreden, de sjaal mag niet af, maar laten we niet vergeten dat die hoofddoek verplichting deze hele kledingobsessie heeft veroorzaakt..

Was getekend: Arash Khamooshian. Toehoren - opmerkelijke weergave.

De bijgevoegde foto - er bestaat geen twijfel over wie dit plaatst - moet nu juist de doorsnee-Nederlander/Wildersfan er van doordringen hoe erg "ze" "hun" vrouwen behandelen in Iran.
Dat er enige tegenstelling is met de beelden die ook de Nederlandse televisie wel zal laten zien van de straten in Teheran dezer dagen doet er niet toe. Daar zijn het opstandige vrouwen voor, die in beeld komen. Het regime wil dat vrouwen er zo bijlopen, begrijpt u?

Zielig evengoed, zoals mijn oma placht te zeggen bij televisiebeelden van zwarte vrouwen Oben Ohne. Een groot deel van de wereld is evengoed zielig.

Het is zo eenvoudig. Tot het aan barrels bombarderen van mensen die als spook vermomd zijn kun je gemakkelijk oproepen. Voor de zekerheid heeft het Iran Comité hiervoor enkele CDA-ers, VVD-ers en een CU-jongere, naast mijnheer Naftaniel van de Israelreclame, bij de hand. Dames, Israel staat achter u, wees getroost.

Geen opmerkingen: