04 juni, 2009

Opkomst


Nee, druk was het niet op het stembureau. Ja, ik was de eerste en enige die het protestformulier overhandigde. Wie geen Ausweis had of bij zich had mopperde wel maar ging onverrichterzake zonder protest weg.

Voorzitter had een goeie. "Stel, u woont met vijf mensen op een trap." Ja, dat doe ik toevallig, zes zelfs. "Dan kan die ander toch mooi met uw stembiljet hierheen komen. Daarom is het goed dat we het kunnen controleren."
En daar heeft men negentig jaar over lopen nadenken! En niet eens in alle grote steden, waar dit "probleem" zich voordoet, is de identificatieplicht doorgevoerd.
Fijntjes zeg ik dat ik zelf voorzitter van het stembureau geweest ben. Ik weet niet of ik het onder dit regime nog zou willen doen.
Jammer voor de Partij voor de Dieren.

Deze Ausweisoekaze is een mooie manier om een oude CDA-traditie, antitziganisme, weer uit te doen leven. In heel wat frisse vrolijke nieuwe prachtstaten in Oost-Europa, democratische voorbeelden en EU-juwelen, zullen Roma ("zigeuners") of geen paspoort krijgen of bij vertrek van hun nationaliteit beroofd worden. Dus geldige papieren?

Toen ze voor de Roma en de moslims kwamen...

Geen opmerkingen: