11 juni, 2009

Je mag het natuurlijk niet zeggen....


...maar ze lijken allemaal zo op elkaar.
Er lijkt weinig mis met het identiteitsbewijs op zich en het nauwkeurig namaken ervan lijkt haast onmogelijk. Toch is er een stijgende lijn van paspoortfraude in Nederland waarneembaar en dit komt voornamelijk, omdat er met het Nederlandse identificatiebewijs vele mogelijkheden zijn met betrekking tot reizen en sociale voorzieningen. De etniciteit in Nederland lijkt ook in het voordeel van fraudeurs te werken, omdat er zelfs een speciale vorm van paspoortfraude is ontstaan: de look-alike techniek. Hierbij worden echte paspoorten of identiteitsbewijzen gebruikt door mensen die qua uiterlijk lijken op de werkelijke eigenaar. Nederlanders blijken het verschil tussen verschillende Afrikanen of verschillende Aziaten niet of moeilijk te kunnen zien, wat ook enkel met een visuele controle waar te nemen is. Momenteel is er dus een goed beveiligd document, maar is het nog wel kwetsbaar via omwegen.

Bron.
Nou, en vandaar dus dat uw vingerafdruk en vier gezichtspunten (wat dat ook moge wezen, u weet het misschien al) en uw iris van belang zijn in uw paspoort, en verder opgeslagen worden door de immer zorgzame allerchristelijkste overheid.

Het woord fingerafdruk zoals gebezigd in de online geplaatste scriptie, die zegt waar het op staat, komt zo'n 130 keer voor op het internet.
Over het vaderland wordt gewaakt!

Geen opmerkingen: