19 oktober, 2008

Wereldmuziek? - 2

De eerste Cubaanse hit in de Verenigde Staten, El manisero, de pindaventer.

Antonio Machín

Het orkest achter Machín is hetzelfde als in het origineel, van Moisés Simons:

Rita Montaner

In dit verband permitteer ik het mij mijzelf te citeren:
Januari 1991, de allerliefste verhuist van Groningen naar Leuven. Op de verhuisautoradio hebben we zoals vrijwel altijd de BBC-World Service aan. Het is de dag waarop de eerste oorlog tegen Irak begon. Toch, in die dagen ging de "gewone" programmering zoveel mogelijk door, en die hield destijds nog verscheidene muziekprogramma's in. We waren Stad nog niet uit of ik hoorde voor het eerst The peanut vendor van Stan Kenton (de opname uit 1947, moet ik er achteraf bij aanvullen). De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn voor mij - en dan verwijs ik niet naar de Nieuwe Wereldorde die die dag bijelkaar gebombardeerd zou worden.Stan Kenton, latere andere versie

Geen opmerkingen: