26 oktober, 2008

Illustratie op zoek naar een onderwerp


Nou, vooruit - een RG de 50-quidman dan.
Op een soulforum waarvan ik de eer heb lid te zijn (je moet er voor uitgenodigd worden) waarde onlangs de vraag rond welke nummers leden voor De Muziek gewonnen hebben. Doet me voelen dat ik zelfs in deze kringen niet direct de jongste ben.


Island in the sun, Harry Belafonte, ook heel mooi gedaan door The Righteous Brothers


Looking back, Nat King Cole, ook heel mooi gedaan door Brook Benton (de auteur) en Mary Wells


Save the last dance for me, The Drifters, alleen de antwoordversie van Damita Jo is verder aanvaardbaar

De vraag was naar vijf nummers. De keuze is niet moeilijk voor mij, en het is allemaal van voor de "soul". Ze raken mij wel in mijn ziel voorzover ik kan nagaan wat er met die uitdrukking bedoeld is (het criterium van wijlen Dave Godin, toch nog een stuk ouder dan ik).

Geen opmerkingen: