17 april, 2006

Opstanding

In de Verenigde Staten is een beweging te bespeuren die Bush en de zijnen wil houden aan de inhoud van het christendom. De bergrede, bijvoorbeeld, de zaligspreking van de vredesstichters. Zal Bush daar van opkijken? Welke moderne oorlog is niet begonnen onder het motto dat deze nodig was om de vrede te bewaren? Toch mooi evengoed, dat deze mensen zo'n geloof hebben dat zij denken dat het iets kan uitmaken.
In een wereld waarin alles op zijn kop gezet wordt ziet het er naar uit dat het niet eens meer onwenselijk zou zijn als er een militaire staatsgreep in de Verenigde Staten wordt gepleegd. Of zoiets praktisch mogelijk is, is de vraag. In het geva lvan zo'n coup zal het land toch behoorlijk gedecentraliseerd blijken - wat overigens wel het einde van de Verenigde Staten kan betekenen - maar misschien is dit einde toch al dichterbij dan de meeste mensen nu denken. Of er genoeg militairen beschikbaar zijn die de oorlogsstokers-zonder-enig-benul zelfs zouden willen afzetten, is een volgende vraag. De VS zijn wel militaristisch, maar tot nu toe toch steeds onder civiele aanvoering.
Maar eerlijk gezegd - als ergens bij wijze van verzoek om gebeden dient te worden, dan liever hierom dan om de bekering van Bush. Het is gewoonweg net iets minder onwaarschijnlijk.
Of - het beste natuurlijk - een geslaagde huelga general op 1 mei, die het hele land ondersteboven haalt - dat liefst natuurlijk. Maar om dit te voorkomen zal het Bushregime juist liefst het Perzische rijk met kernbommen bestoken - binnen twee weken dus....
Wat een tijden, zegt u dat wel.

Geen opmerkingen: