17 april, 2006

Het verhaal van een waanzin, verteld door gekken


Veel herhaalde beelden op televisie van een zelfmoordaanslag in Tel Aviv die negen levens heeft geëist (de pleger wordt waarschijnlijk niet inbegrepen). Door het beeld loopt een ontsteld-beangstigde Thaise gastarbeider zoals deze tot voor kort in de kassen van "de nederzettingen" van Gaza gewerkt zou hebben.
Ieder botje van de joodse slachtoffers moet gered worden. Weet men al dat er alleen joodse slachtoffers (behalve dan de pleger) zijn?
Vanuit de VS laat een Israelische diplomaat weten dat er een nieuwe Axis of Evil in de maak is. Iran natuurlijk, Hezbollah, en Hamas en Islamitische Jihad, o ja, en de opstandelingen in Irak. Hij noemt de pasgekozen Palestijnse regering een stel terroristen.
Nu is er al sprake van dat het leger van VS Baghdad opnieuw gaat "bevrijden" als er eenmaal een Iraakse regering is geïnstalleerd. In het kader van de verdere democratisering van het Midden-Oosten is regime change in de Palestijnse Gebieden ook van harte aan te bevelen. Met een beetje flink leger moeten die gebieden toch te bezetten zijn en een regering neergezet kunnen worden die aan de eisen van de International Community voldoet.
Vraag: wie gaat de bezette gebieden bezetten om er democratie te brengen?

Geen opmerkingen: