18 april, 2006

Mag ik even vangen?

BUMA/STEMRA weet overal een gretig handje op te houden - zelfs als je als kapper de radio aan hebt staan komen ze langs om "de rechten van de uitvoerenden" enzovoort te incasseren. Alsof het radiostation daar al niet voor betaald heeft.
Ik houd al een tijdje de setlists bij van draaibeurten die ik doe in Vaaghuyzen, het menu staat hier, en sinds kort worden ze ook geplaatst op het naburige weblog - zodat ik kan zien of de Nobody's, de Proper Little Madams of Jonny Hahn ook echt in de zoekmachines terechtkomen.
Maar ik ben er zeker van dat ze geen cent te zien hebben gekregen van BUMA/STEMRA, die er wel voor incasseert.
De vragen blijven: wie krijgt er wel geld? en waarom de anderen niet?
Ik heb ze gemaild met de url van het setlistmenu - ik ben benieuwd naar hun antwoord - dat vermoedelijk helemaal uit zal blijven. Heeft u hun kasteeltje in Hoofddorp (jawel, Hoofddorp!) al eens gezien?

Geen opmerkingen: