08 april, 2006

Democraten aan de Amstel


Bij naspeuringen voor illustratiemateriaal voor Wikipedia - vruchteloos overigens - kwam ik het bericht tegen dat het Amsterdamse GVB eind mei lijn 6 gaat opheffen, en een hele rij buslijnen erbij. Dit zou moeten van het Regionaal Overlegorgaan Agglomeratie Amsterdam of zoiets. Tevens blijkt de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd te hebben met de omzetting van het GVB in een Naamloze Vennootschap.
Nu waren er twee referenda waarmee officieel niet de raadszetelkleversreet afgeveegd mocht worden. Het eerste was een afwijzing van zoiets als een stadsprovincie Amsterdam. Blijkbaar is die stilzwijgend toch ingevoerd, en kan dit ongewenste en zeker ongekozen orgaan beslissingen nemen over het Amsterdamse openbaar vervoer.
Het andere referendum betrof een afwijzing van het privatiseren van het GVB. Hiervan heeft de inmmiddels weggestemde wethouder Maij (jaja, die dynastieën van Nederland) voorgesteld dat de raad zich er maar niet aan moet houden. De overgrote meerderheid stemde in. Natuurlijk niet. Stel je voor dat verkiezingen iets voorstelden.
Of zoals Ken Livingstone schreef, in navolging van menig anarchistisch agitatie-affiche: als het iets uitmaakte zouden ze het afschaffen. In welke categorie valt dit?

Geen opmerkingen: