15 april, 2006

Familie


Voor de zekerheid - mocht iemand dit lezen en snel en vluchtig het verhaal over het Anne Frankhuis misverstaan (lezen is een kunst die niet iedere internetconsument verstaat) nog even deze intieme ontboezeming.
Anne Frank is mijn eerste liefde. Als aankomend puber zag ik haar in dat kamertje, ze was mooi, lief en bedreigd. Waar was mijn wiite paard om haar te redden? Zo'n televisievoorstelling die je even deed vergeten dat je weet hoe het afloopt. Niet goed. Al werd je dat ook niet bespaard.
Anne werd gespeeld door de actrice Martine Crefcoeur. Een zoektocht over het net levert op dat zij in de rol van Anne de twintig ruim gepasseerd moet zijn geweest. En dat zij optrad in The family van Lodewijk de Boer. Dat gaat geloof ik over zijn eigen familie. Nu heb ik in mijn kleuterjaren nog met zijn jongere broertje gespeeld, en zijn lieve zusje heeft mijn lieve zusje een deuk in haar kin geslagen. Ben benieuwd hoe autobiografisch die voorstelling was, maar ik was niet nieuwsgierig destijds. Stel wel vast dat Martine Crefcoeur dichter aan mijn levensbaan nadert dan ik zou hebben gedacht. Speelde zij de rol van het lieve zusje?
Er zijn vast heel wat meer helden die alsnog Anne willen redden. Misschien is dat een deel van de attractie van dat huis - en ook dan is het ontluisterend, die file...

Geen opmerkingen: