08 augustus, 2015

Waar de zorgen van de dag wegvlieden


Step inside, love. Het repertoire van Cilla Black was nogal wisselend en op haar versie van Anyone who had a heart bijvoorbeeld zat ik niet te wachten. En toen kwam ze onverwacht in 1968 met deze ijzersterke single, geschreven door Lennon & McCartney, naar ik nu verneem voor een door haar gepresenteerde televisieshow.The kid, Johnny and the Hurricanes, herkenningsmelodie van Mike Raven, the oldest living teenager in captivity, op Radio Atlanta. Het bombastische You're my world, van huis uit Italiaans, voert mij terug naar de weinige dagen van dit radiostation, 1964, 201m.


Different drum< Stone Poneys feat. Linda Ronstadt - zo staat het op het label. Ik kan mij niet voorstellen dat de begeleidingsband op de plaat de latere Eagles waren, daarvoor is de plaat mij te dierbaar (uit de dagen van bovenstaand nummer van Cilla Black) en is de muziek te bijzonder. Er is wel een filmpje op YT waarop een compleet ander geluid gespeeld wordt en de melodie nauwelijks gevolgd wordt - dat zullen ze dan wel zijn, de live band die de Stone Poneys speelden...

Geen opmerkingen: