23 augustus, 2015

Tranen om de hemelEerlijk gezegd, ik heb het hier maar voor mij gehouden - ik vind het een vreselijk nummer, maar daar gaat het niet om.
In haar toespraak bij de uitvaart van Hans Ramaer noemde zijn weduwe tot slot zijn laatste woorden: "See you in heaven". Het stampvoetende commentaar van Joke Holdtgrefe: dat is je godverdomme geraden ook!

Laatste woorden die niet in het atheïstische denkraam van "het anarchisme" passen en dus maar uit het herdenkingsnummer van De AS gewijd aan Hans zijn weggelaten.
Ik kijk nergens meer van op, zoals, ik heb het al eerder gezegd, ik mij wel bij al dat gesterf zal moeten neerleggen.

[Nu klinkt dit negatiever over het desbetreffende nummer waar ik tenslotte zelf aan bijgedragen heb dan mijn bedoeling kan zijn. Het definitieve van de dood van iemand met wie je jarenlang hebt samengewerkt kwam pas op mij neer toen het nummer met het veelkleurige omslag uit de bus kwam. Een monument voor de overledene.]Geen opmerkingen: