10 augustus, 2015

Pleinwerker uitgewerkt

De single van collega Rip van Winkel, zoals hij toen heette, Frank Lub dus, werd er gepresenteerd. De Pleinwerker, gekraakte ruimte in opgegeven gebied van de Academie voor Bouwkunst aan het Waterlooplein in Amsterdam. Dertig jaar geleden, ja.
Ik zie een bericht over een overleden "principieel anarchist" wiens naam mij geen lichtje doet opgaan, en kijk bij Tjebbe van Tijen, die, als deze Hein de Haan "iemand" is geweest in de Nieuwmarktbuurt, het overlijden zou moeten boekstaven.

Wat ik tegenkom is het bericht van het overlijden van Cock Zouteriks, man achter de Pleinwerker, die een waterloop-lijn ontwaarde in de acties rond het plein, waar ik jarenlang ook bij betrokken ben geweest en die nogal inwerkten in mijn persoonlijk leven ook. Cock was zo'n buurtgenoot die je groette en van wie je op den duur niet meer wist waarvan je hem ook alweer kende maar het groeten ging door.
En dan komt alles weer boven.
Meer over de Pleinwerker.

Bij al dat gesterf zal ik mij moeten neerleggen (ook geen prettige beeldspraak).

Geen opmerkingen: