07 februari, 2014

Wat zoekt u hier op deze site(s)?

Het dashboard van mijn zustersite Christianarchy.org bezoek ik niet vaak omdat dit nu eenmaal het dagelijks lopende is. De statistieken stelden mij wel voor een verrassing: wat zoekt men bij mij?
Het antwoord is in grote trekken: christen-anarchisme, inzonderheid Felix Ortt. En navelpiercings die ik nota bene van Wikipedia heb geplukt en als illustratie heb gebruikt bij een nummer van Randy Newman over een feest waar men niet had moeten komen...

Een top-10, twee Engelse teksten - niet geheel verrassend - op de eerste en tweede plaats.

1. Mysticism and action: Christian anarchism as a paradigm
Met de niet zo veel bezochte oorspronkelijk Nederlandse tekst onverslaanbaar bovenaan lijkt het.

2. Parallels or influence - the Dutch Christian anarchist movement 1897-1907 and the Landauer connection.

Beide teksten van lezingen gegeven bij zomercursussen op universiteiten in den vreemde: Noorwegen resp. Israel.

3. Felix Ortt, de man van de Nederlandse getijtafels

4. Twee posten die volgens mij vanwege de (voor mijn gevoel bepaald niet opgesierde middenriffen) worden bezocht en die ik niet noem verder en wel bijeenvoeg.

Het origineel van Mama told me not to come, de Animals.

5. Een grotendeels overgenomen Engelse tekst over een man die jaren in een hol gewoond heeft, een post die mysterieus veel bezoek trekt de laatste twee maanden. Ik ga er niet naar verwijzen.

6. Mijn artikel over de Praktisch Idealisten Associatie dat nog voor enige uitbreiding in aanmerking komt. Het is wel enig in zijn soort tot nu toe.

Ex aequo: "In de schaduw van een steeneik", naar aanleiding van José Afonso's Grândola vila morena.
Vanwege de ook weer van wikipedia geplukte illustratie?

8. Weer een tekst van een lezing, nu een gehouden in het Jeannette Noelhuis: Christen-anarchisme; Paradox of paradigma?.

9. Mijn prijswinnende essay ter aanbeveling van kleinschalig openbaar vervoer in Amsterdam: Naar een groene bus: schaalvergroting en schaalverkleining bij het stedelijk openbaar vervoer in Amsterdam.
De tekst stond al veel langer op het net maar moest gered worden bij het sluiten van Geocities in 2009. De nogal lage notering is dus gebaseerd op vertekening. Maar de nrs. 1 en 2 komen ook van de oude Geocities-Christianarchy.

10. Enigszins samenhangend met nr.9: Tijdens het samenstellen van deze lijst is er weer een verrassend aantal kijkenden bijgekomen zonder dat ik precies een verklaring weet: De wereld van de OAD was al eerder verdwenen.

Geen opmerkingen: