20 augustus, 2013

Eenzaam in de vloeibare samenleving

Zygmunt Bauman, over wie ik opmerkelijk weinig geschreven heb hier tot nu toe wijkt voor fascistische en antisemitische terreur - hij zou een eredoctoraat krijgen bij de Nedersilezische Universiteit in Wrocław - op je achtentachtigste na twee keer op de vlucht geweest te moeten zijn je voor de meute gooien lijkt mij een te groot waagstuk. De universiteit zal in ieder geval wel het eredoctoraat verlenen.

Plotseling is het nazisme op allerlei plaatsen in Europa "weer heel gewoon" aan het worden, zoals in Polen, in Griekenland, in Hongarije en dat is nog niet alles.

Met een "overheid" die zich al lang niet meer beroept op haar "democratisch" mandaat, die ten hoogste wat leuterkoek verkoopt over "veiligheid", de jacht op klokkenluiders openend, de aanval op een bepaald niet "oppositionele" krant - wat dit ook moge betekenen in dit tijdsgewricht - als The Guardian, in Nederland de eenmanspartij van Wilders als eerste in de peilingen zodat de overige partijen zijn "punten" nog gretiger zullen overnemen...

De arbeidersbeweging lamgeslagen, al was het maar bij gebrek aan resterende arbeiders.
Misschien komt er een keer ten goede, "op straat", maar of het genoeg is.Geen opmerkingen: