12 april, 2011

Osira heeft geen beerput nodig (de stront ligt in de wastafels)


Wantoestanden op de zogenaamde revalidatieafdeling van Osira's topstuk Sint-Jacob: hier.

Mede met dank aan Krapuul en meer op Zorgvisie.

Direct na zijn aantreden in juni 2009 kwam [de op non-actief gestelde en inmiddels ontslagen arts Lenssen] veel misstanden tegen op de revalidatieafdeling van de locatie Sint Jacob. Tijdens visites zag de verpleeghuisarts dat lakens, washanden, handdoeken en kleren op de grond of in de wastafels lagen. “Cliënten lagen tot elf uur vaak nog in hun eigen urine of ontlasting. Verzorgenden dienden medicijnen veel te laat of niet toe.”

Daarnaast schoot de bejegening van cliënten ernstig tekort. Verzorgenden lachten cliënten uit, deden denigrerend over hen of intimideerden hen. Ook onderling was er sprake van intimidatie. “Verzorgenden scholden elkaar uit. Een verpleegkundige die fouten aankaartte bij de locatiemanager, werd bedreigd met ontslag.”


Op de revalidatieafdeling van Sint-Jacob is mijn moeder als diabetespatiënte (type 1) naar ik niet anders kan zeggen vakkundig gesloopt. Het zelfbeheer over haar conditie is haar blijvend ontnomen daar zonder dat er competente zorg van "het huis" tegenover stond. Het is haar dood geworden. Wellicht is er in de tweede niet-gepubliceerde brief naders over te lezen.

Geen opmerkingen: