01 april, 2011

Onherkenbaar Noord


Wat heb ik Noord schandelijk vergeten in mijn prousten over van en naar de Javastraat. Misschien komt het doordat in mijn "noordelijke" tijd ik vaker met de fiets ging dan met het openbaar vervoer. Na aanvankelijk alleen door lijn 31 bediend te worden kwamen er juist in mijn noordelijke tijd twee extra lijnnummers voor het zelfde door mij af te leggen traject bij: 36 en 38.
Na acht jaar was ik niet geheel toevallig en niet zonder verband met het voorafgaande weer in de buurt en het werd een vreemde ervaring. Veel van het "nieuwe" Noord is al net zo voortvarend gesloopt als stukken Bijlmer. Het hele winkelcentrum Waterlandplein is verdwenen, veranderd in een bouwput. Het moet er gaan uitzien als op de illustratie. Landschapsvervuiling vanuit het perspectief van Waterland. Of het afkomt en wat wordt - ik hoef het eigenlijk niet te weten.

Geen opmerkingen: