05 oktober, 2010

Pakistan aan de Noordatlantische Oceaan


Wonderlijk evengoed, hoe een nieuwe oorlog als "eigenlijk dezelfde" wordt verkocht, voorzover de propaganda-apparaten überhaupt de moeite nemen.
Afpak is al een tijdje de aanduiding voor het oorlogsgebied waar "de westerse troepen" actief zijn. Het komende bruine regime in Nederland is alweer gevraagd zijn partijtje mee te spelen en de onsmakelijke giechelende mannetjes die het in elkaar knutselen staan gereed om oorlog te voeren. Slachtoffers aan beide zijden zijn hun zorg niet.

Maar het is al onbegrijpelijk waarom en waartoe de NAVO oorlog voert in Afghanistan. Uitbreiding tot Pakistan is, behalve dat het niet tot protesten leidt in de metropolen, niet een vanzelfsprekende erbij behorende "stap", het is een nieuwe oorlog. Een bekende nieuwspresentatrice zegt eens waar het op staat.

Het tweede islamitische land ter wereld, dat beschikt over kernwapens, officieel van oudsher "een bondgenoot" van de Verenigde Staten, aangevallen alsof het een vijandig land betreft. Wat je wilt kun je krijgen. Maar dat het voor kennisgeving wordt aangenomen, dat is het schokkendst. Of: dat het niet als schokkend wordt gezien.

Het is uitdrukkelijk de NAVO die oorlog voert tgen Pakistan, mocht dit niet duidelijk zijn.

Geen opmerkingen: