16 oktober, 2010

Jantje en een kudde orkanen

Mijn eerste rock'nrollplaatje, überhaupt een van mijn eerste singles.

Red River rock

Dit was de herkenningsmelodie van Veronica's Teenager Muziek Expres (uit te spreken als: Axpres), gepresenteerd door Bob & Brenda. Bob heette eigenijk Simon. Simon Out, later Rob geheten. Brenda heette echt Brenda:

Rockin' goose. De maker van het filmpje had geen ganzen maar eenden bij de hand...

Toen Caroline in de lucht kwam werd het een eigen droom - deejay op een zendschip zijn. En de mensen verrassen met mijn muziekkennis en snedige presentatie. Pas veel later drong tot mij door dat ik die muziekkennis te danken had aan degenen die daar al zaten. Weer later pas kwam er eigen kennis bij. En snedige presentatie interesseert mij allang niet meer.
Mijn herkenningsmelodie zou de b-kant van mijn eerste rock'nrollplaatje zijn, daar zou niemand aan denken.
Toen begon Mike Ahern op Caroline, een deejay waar ik niet direct van onder de indruk ben geweest. En hij had Buckeye als tune. Wat het dus echt werd bij mij, ruim tien jaar later nog, was en is uniek voor mij, en is nog steeds niet vindbaar op Youtube.

Buckeye, Johnny and the Hurricanes dus

Nou, dan een nummer van de groep van wie ik mijn oorspronkelijke herkenningsmelodie leende (en ik heb nog steeds kippevel als ik dat nummer draai, Impressions of Oliver, een vanwege de afkomst ongelooflijk stukje cool jazz):

Our fairy tale, Herd
I'll go to work again, even go to church again.... Jongen toch...

Geen opmerkingen: