01 september, 2006

Kanttekeningen bij de Uitmarkt


De Amsterdamse Uitmarkt geeft mij in toenemende mate een gevoel van irrelevantie. Eigenlijk is er maar heel weinig aan de orde waar ik nou eens heen zou willen gaan in het komende jaar. En van de culturele activiteiten waar ik zelf actief bij betrokken ben geweest de afgelopen pakweg vijftien jaar kan ik met een gerust hart zeggen dat ze niet vertegenwoordigd waren - afgezien van de boekenmarkt. En dan behoor ik nog betrekkelijk tot Ons Soort Mensen- academische kwalificatie, en ik kan dan nog zeggen dat ik Culturele Activiteiten heb ontplooid (en nog - is dit er trouwens een?).
Rob Schouten schreef na afloop dat het hem verbaast dat er geen sportverenigingen vertegenwoordigd zijn op deze Uitmarkt. Zowel passieve consumptie als actieve beoefening: bij de Uitmarkt hoef je er niet voor te wezen. Voor veel mensen is sport inderdaad hun belangrijkste uitje - het plaatst deze Markt in klasseperspectief - ach ja, daar is het een Markt voor.

Door tegenzin bevangen liet ik de kans op ontmoeting met Enkele Uitgevers schieten om de omgeving in mij op te nemen. De Uitmarkt is terug in de binnenstad en dat zullen we weten.


Al jaren worden Stationsplein, Damrak (de Amstel zelf), Rokin, Vijzelstraat, Vijzelgracht en Ferdinand Bolstraat overhoop gehaald voor een minuutje minder reistijd in 2011 of wordt het 2012. Oftewel: GroenLinks en PvdA delen uit aan de vastgoedmafia. De Amstel achter tralies.En zo wordt dit metroproject in klasseperspectief geplaatst. Zo stellen de propagandisten zich Amsterdamse mensen anno 2011 of wordt het 2012 voor. Als je de foto aanklikt en heel goed kijkt zie je rechts achter 1 zwart persoon. En Iemand Op Leeftijd? Laat GroenLinks en PvdA maar schuiven...

Geen opmerkingen: