06 september, 2006

Baudrillard lezend

...kwam ik Ai no corrida tegen als originele Japanse titel van een film die ik als L'empire des sens ken. Ai ai - laat ik nu gedacht hebben dat het nummer (de Nylons) een kreet van spijt was dat het stierengevecht vandaag niet doorging.

En nog een aardige paradox: sinds de autogordel verplicht is, is er een tekort aan donororganen. Wil Vampier Staat daarom orgaandonatie ongeveer verplicht stellen? En weer een regel: het verplichte kinderzitje. Tot je twaalfde verplicht. Op die leeftijd mat ik zo'n 1.85m (er kwam nog iets bij daarna, tot mijn verrassing). Maar voor twaalfjarigen als ik (moest ook altijd mijn paspoort tonen om een kinderkaartje te mogen kopen op de tram) is er blijkbaar een vrijstelling...
Wat denkt de overheid toch goed aan ons (of aan de fabrikanten van kinderzitjes natuurlijk).

Geen opmerkingen: