08 september, 2006

Het bevordert zo de concentratie (en de kennis natuurlijk)


De bijdragen van de afgelopen dagen tonen een zekere onthechtheid van de actualiteit. Nu moet ik zeggen dat het nieuws ook nogal vervelend is - Blair moet weg - ja, maar hij gaat om de verkeerde reden; Bush geeft de concentratiekampen toe - maar we wisten het al; nieuws over het Midden-Oosten overheerst, Latijns-Amerika bijvoorbeeld wordt naar de marge geduwd om van Afrika maar te zwijgen. Het kabinet lijkt weer eens te wankelen - ach wat.

Komaan - ik kreeg een soundfile van Mary Wells opgestuurd waarvan de titel mij bekend voorkwam - heb ik die laatst niet zelf out gedraaid? Dit vind ik sneller terug via de zoekmachine dan via de collectie, mag ik wel verklappen. Nee, het was een ander nummer met een gelijkaardige titel. Hee, wat is dat voor treffer? Iemand heeft een link gelegd naar mijn Gene Pitney-herdenking. Je weet maar nooit wie of wat je linkt - dat is waar ook, ik heb laatst een stekelig verhaal over mijn leraar Frans op de middelbare school geplaatst - maar dat had ik toch al eerder gedaan, op de reüniesite van mijn oude school. Of had ik dat als Hans geschreven? Onder die naam heb ik een groot deel van mijn eerste achttien jaar doorgebracht, om redenen die mij niet precies bekend zijn. En ieder jaar verlengde ik het toch maar. Google "Hans de Raaij" eens. Treffers leveren iemand op die ook nogal met muziek bezig is. En daar is waarachtig een vermelding op een schoolreüniesite - blijkbaar versleuteld zodat hij geen metatekst oplevert.
Ik moet mij inschrijven met allerlei vervelende irrelevante details om er bij te kunnen. Ik doe het trouwens onder mijn echte naam. Nu kan ik er bij.
Hans de Raaij is ongetwijfeld degene van de treffers, en - afkomstig uit Rotterdam - zeker tamelijk naaste familie, zelfs een leeftijdgenoot. Maar al struikelde ik over hem...
En zo kom ik bij het enige op het net waarvan ik zeker weet dat ik het als Hans getekend heb, omdat het verwijst naar het machteloze jongetje dat in de sloot staart op zijn zesde. Hm, de Stichting van die site is opgeheven - laat ik het maar kopiëren. En zo ben je een half avondje bezig om uit te komen bij onthechting van de actualiteit.

Gelooft u in het nut van het internet bij het middelbaar onderwijs?

Geen opmerkingen: